HBT-liberaler anordnade fyra seminarier i Pride House under Stockholm Pride

Första seminariet arrangerades tillsammans med SilC. Liberala aktivister från Georgien, Ukraina, Belarus, Ryssland och Tunisien berättade om situationen för HBT-personer och den  hbt-politiska agendan i sina hemländer. Gruppen besökte också Sveriges Riksdag där Barbro Westerholm tog emot.

 

Seminarium två handlade om värdmoderskap. I panelen deltog Hans Linde, RFSU, Mats Nordström, HBT-liberaler, Niclas Holmberg, föreningen för surrogatmödraskap och Barbro Westerholm, Liberalerna. Moderator var Paula Ternström. Vi var överens om att den utredning som gjorts gällande surrogatmödraskap är undermålig.

Seminarium tre handlade om hbtq-personer och hedersförtryck. I panelen deltog Jonas Gardell, Sara Mohammad, Mats Nordström och Anton Johansson. Moderator var Robert Hannah.
Hedersförtryck måste bekämpas och de som drabbas måste få stöd. Det behövs skyddade boenden, straffskärpning då motivet till brottet är heder och ökade resurser till till exempel RFSL.

Fjärde seminariet leddes av Birgitta Ohlsson där hon samtalade med Eva Brunne, biskop, Eva Dahlgren, artist och Helena Westin, näringslivsprofil. I en fullsatt hörsal samtalades om vunna framgångar på HBT-området och vikten av att bevaka att dessa inte tas ifrån oss.